Sektor gastronomii w czasach pandemii – podpowiadamy jak przetrwać na rynku.

Sektor gastronomii w czasach pandemii – podpowiadamy jak przetrwać na rynku.

 

JesteÅ› wÅ‚aÅ›cicielem restauracji, baru, kawiarni? Z pewnoÅ›ciÄ… zastanawiasz siÄ™ co dalej, jak utrzymać swój biznes kiedy klienci bojÄ… siÄ™ wychodzić z domu, unikajÄ… imprez i spotkaÅ„ towarzyskich, a rzÄ…d wprowadza kolejne restrykcje. Jednym z wÅ‚aÅ›ciwych wyjść (Naszym zdaniem) w tej sytuacji jest przeniesienie sprzedaży do Internetu i wdrożenie systemu zamówieÅ„ online.

 

Jak wyglÄ…da dziaÅ‚alność lokali gastronomicznej w poszczególnych strefach żóÅ‚tej i czerwonej? To musisz koniecznie wiedzieć. W strefie żóÅ‚tej i czerwonej dziaÅ‚alność lokali możliwa jest od 6-21, w tym czasie należy zachować reżim sanitarny zwiÄ…zany nie tylko z dezynfekcjÄ… ale również z zachowaniem odpowiedniej odlegÅ‚oÅ›ci – co wyklucza używanie co drugiego stolika w lokalu. W późniejszych godzinach możesz serwować dania na wynos. W strefie czerwonej zakazana jest organizacja wesel. Indywidualny system zamówieÅ„ online dla branży gastronomicznej w tym wypadku jest bardzo pomocny zarówno dla klientów jak i restauracji. Klientom pozwala poznać TwojÄ… ofertÄ™ i Ciebie, szybko zÅ‚ożyć zamówienie, dogodnie za niego zapÅ‚acić i wybrać opcje preferowanej dostawy. Dla Ciebie system ten przede wszystkim pomoże zapanować nad chaosem skÅ‚adanych zamówieÅ„, rozliczaniem i wydawaniem potraw na czas.