Sektor gastronomii w czasach pandemii – podpowiadamy jak przetrwać na rynku.

Sektor gastronomii w czasach pandemii – podpowiadamy jak przetrwać na rynku.

 

Jesteś właścicielem restauracji, baru, kawiarni? Z pewnością zastanawiasz się co dalej, jak utrzymać swój biznes kiedy klienci boją się wychodzić z domu, unikają imprez i spotkań towarzyskich, a rząd wprowadza kolejne restrykcje. Jednym z właściwych wyjść (Naszym zdaniem) w tej sytuacji jest przeniesienie sprzedaży do Internetu i wdrożenie systemu zamówień online.

 

Jak wygląda działalność lokali gastronomicznej w poszczególnych strefach żółtej i czerwonej? To musisz koniecznie wiedzieć. W strefie żółtej i czerwonej działalność lokali możliwa jest od 6-21, w tym czasie należy zachować reżim sanitarny związany nie tylko z dezynfekcją ale również z zachowaniem odpowiedniej odległości – co wyklucza używanie co drugiego stolika w lokalu. W późniejszych godzinach możesz serwować dania na wynos. W strefie czerwonej zakazana jest organizacja wesel. Indywidualny system zamówień online dla branży gastronomicznej w tym wypadku jest bardzo pomocny zarówno dla klientów jak i restauracji. Klientom pozwala poznać Twoją ofertę i Ciebie, szybko złożyć zamówienie, dogodnie za niego zapłacić i wybrać opcje preferowanej dostawy. Dla Ciebie system ten przede wszystkim pomoże zapanować nad chaosem składanych zamówień, rozliczaniem i wydawaniem potraw na czas.